La Fira de la Nou se celebra a finals d'octubre, un moment de l'any en què les nous es troben en molt bon estat. Des de l'any 2012, la Fira té lloc concretament el 3r diumenge d'octubre.

Es tracta d'un certamen per a la venda de nous, productes amb nous i productes del Bisura. Inclou a més una fira d'artesania i una exposició col·lectiva d'artistes del territori. També hi ha activitats infantils. A la tarda es pot gaudir de la Trobada d'acordionistes.

 

 

 

El divendres 20 i diumenge 22 d’octubre de 2017 se celebra la 6a edició de la Fira de la Nou de Montesquiu.

 

Divendres 20 d’octubre

A partir de les 20h 

A la Sala d’Actes de l’Ajuntament

SOPAR-TASTET de tapes amb la NOU com a ingredient estrella

 1 tapa = 2€

 *Fins acabar existències

Carta de tapes:

RAVIOLI DE CEPS AMB CREMA DE NOUS

TASTET DE PERNIL SERRÀ

CASSOLETA DE PATÉ DE MONGETES I NOUS

TOSTA D’HUMMUS AMB TAPENADE DE NOUS

 

BROQUETA DE SALMÓ AMB OLI DE NOUS

ESTOFAT DE BOTIFARRA AMB BOLETS I RATAFIA

POLLASTRE AMB PASTA I SALSA DE NOUS

 

FORMATGE AMB NOUS I MERMELADA

MIL FULLES AMB CREMA DE NOUS

XARRUP DE RATAFIA

 

Diumenge 22 d’octubre

De 10h a 19h

Mercat de productes amb nous i Fira d’artesania

 

JOCS INFANTILS I PONIS

 

EXHIBICIÓ DE TALL DE FUSTA ARTÍSTIC

 

EXPOSICIÓ DE VEHICLES D’OCASIÓ

 

A la Sala d’Actes de l’Ajuntament

2a EXPOSICIÓ COL·LECTIVA NOUART  

D’artistes montesquiuenques i montesquiuencs

 

A les 10:00h

A la Pèrgola

INAUGURACIÓ DE LA FIRA          

Xocolatada popular i coca

 

A les 11h 

A la Plaça Emili Juncadella 

“ANIMACIÓ ENCOVADA”          

Animació infantil amb  el grup De Parranda

 

A les 12:00h

A l’arxiu municipal

HOMENATGE A L’ARTISTA

 JORDI MARSAL FURTET (nascut a Montesquiu)  

Presentació del llibre JORDI MARSAL

Audiovisual CLAROBSCUR  de Xavi Cortés

 

A les 16:30h

A la Pèrgola

V TROBADA D’ACORDIONISTES

 i refrigeri popular a la mitja part 

 

CONTACTE: T.639669596 o bé a  josepm@eixmedia.com o montesquiu@nous.cat 

 

Punts forts

 • Entorn agradable i acollidor.
 • Bon ambient.
 • Bon muntatge a nivell tècnic i logístic.
 • Bona acollida del públic (ve gent de fora a comprar nous).
 • Fira única en la seva temàtica.
 • Fa poble (hi participa l'escola, els artesans i les entitats, en fan records, etc.) Els firaires la consideren "La festa major de la nou".
 • El principal productor de nous les ofereix sense tòxics (ni pesticides ni cap component químic). Això li permet treballar les nogueres sense mascareta i sense patir. A més això dóna li un producte de més qualitat, major calibre i també més producció).
 • S'hi ofereix molta varietat de productes amb nous: oli, cervesa, formatge, pa, cremes, etc. Cada cosa amb el seu registre sanitari pertinent.

 

Novetats importants a la 6a edició de la Fira de la Nou

El dies 20 i 22 d'octubre se celebra una nova edició de la Fira de la Nou de Montesquiu que compta amb diferents novetats. Hi destaca la celebració d'un Sopar-Tastet de Fira, el divendres al vespre.

Si l'any passat la Fira de la Nou de Montesquiu arribava a la 5a edició ampliant el nombre de participants, enguany des de la organització es vol mantenir el dinamisme de la fira i fer-la créixer en propostes i activitats. Així, d'entre totes les novetats que presentarà la 6a edició destaca el Sopar-Tastet amb tapes de diferents productes elaborades amb nous. A la sala d'actes de l'Ajuntament, diversos establiments de Montesquiu i del Bisaura oferiran tapes amb la nou com a ingredient estrella, per exemple raviolis de ceps amb crema de nous, torradetes d'hummus amb tapenade de nous, broquetes de salmó amb oli de nous o pollastre amb pasta i salsa de nous, mil fulles amb crema de Nous i xarrups de ratafia. Els tastets s'hauran d'intercanviar pels tiquets que es podran comprar a la mateixa sala.

Però el sopar no serà l'única novetat d'enguany i és que la fira pròpiament dita, que se celebrarà el diumenge a partir de les 10.00h, comptarà amb la presentació i venda del licor de vi de nous, de la Cooperativa 3 cadires. A més, es posaran a la venda més de 200 quilos de nous procedents de nogueres del Bisaura i de l'Empordà. Comptarà també amb la participació de la Tartana, una food truck de venda de productes elaborats, de la Cuina del Pirineu. Tampoc hi faltarà una creperia i un servei de càtering del Bisaura que oferirà el Menú de la nou, amb un preu de 10 euros.

Un altre dels plats forts de la fira d'enguany serà l'animació infantil. La mainada comptarà amb propostes i activitats a la seva mida, com el servei de lloguer de ponis per fer-hi passejades gratuïtament, durant tot el matí de diumenge, o l'animació encovada del grup De Parranda, entre d'altres propostes.

A més, hi haurà la 2a edició de Nouart, l'exposició col·lectiva d'artistes locals. I alumnes i professors del Centre de Formació Forestal Especialitzada de la Solana al Castell de Montesquiu acudiran a la fira per fer una exhibició de tall de fusta, tot elaborant escultures amb motoserra, a partir de troncs d'arbre.

Pel que fa als espais i parades, les de nous i productes elaborats amb nous (formatge, pastissos, ratafia, etc) s'ubicaran a la Pèrgola, com ja és habitual. Mentrestant, al carrer de les escoles hi haurà parades d'altres productes, bàsicament alimentaris, i també un espai d'exposició i venda de vehicles d'ocasió.

Finalment, cal fer menció a la Trobada d'acordionistes que tindrà lloc durant la tarda de diumenge i que arriba ja a la cinquena edició.

 

Més informació: www.nous.cat o bé al T.639669596.

 

El diumenge 22 d’octubre de 2017 se celebra la 6a edició de la Fira de la Nou de Montesquiu.

La Fira aplegarà una trentena de parades entre les quals destacaran les de nous, els productes elaborats amb nous i també, productes alimentaris del territori del Bisaura. Però la Fira donarà per molt més i és que, com l’any passat, inclourà un Mercat de vehicles nous i d’ocasió; activitats i jocs infantils; l’homenatge al pintor Jordi Masal, nascut a la Farga de Bebié; una exposició col·lectiva de pintura; i un espai per a autocaravanes, entre altres.

A més enguany es presenta una novetat important i és que el divendres dia 20, a les 20.00h, s’oferirà un sopar tastet de productes amb nous, tapes, cervesa artesana i molt més, per menjar de gust.

  

ACTIVITATS I ESPAIS

Les parades de nous i les de productes del Bisaura s’ubicaran, com ja és habitual, a l’espai cobert de la Pèrgola. Hi haurà també el comerç, entitats locals i una representació d’Osona Turisme.

Les parades no alimentàries i les parades alimentàries que no siguin del Bisaura ni portin nous com a producte principal s’ubicaran al carrer de la Plaçola.

Les activitats i jocs per a la mainada, seran a la plaça Emili Juncadella.

L’exposició de cotxes nous i d’ocasió, també aniran a la plaça Emili Juncadella.

L’espai per a autocaravanes serà a la Font d’en Nando.

A la tarda hi haurà la tradicional Trobada d’Acordionistes.

 

S’OBRE EL TERMINI D’INSCRIPCIÓ PER A EXPOSITORS

 Horari de la Fira: De 10.00 a 19.00h

 •  5,00 euros = Parades del Bisaura i/o de nous.
 • 15,00 euros = Parades no alimentàries de 3m lineals.
 • 30,00 euros = Parades alimentàries de 3m lineals.  

*Els preus inclouen el 10% d’iva.

  

CONTACTE: T.639669596 o bé a  josepm@eixmedia.com o montesquiu@nous.cat

Edicions anteriors:

2016: 5a edició

La cinquena edició es va celebrar el diumenge 23/10/2012 a partir de les 10.00h.

Novetats pel 5è aniversari: Més parades i més activitats. A la Pèrgola i en altres espais: Al carrer Santiago Rusiñol, aparcaments; a la plaça Emili Juncadella, activitats i jocs infantils; als baixos de l'ajuntament, exposició col·lectiva de pintura; al carrer de la Plaçola les parades i l'exposició de cotxes km0 i d'ocasió; i a la Font d'en Nando un espai per a autocaravanes.

Destaca en aquesta edició la incorporació d'un espectacular rocòdrom per a la mainada, un bar amb càtering, i el lliurament del 1r guardó a la Diputació de Barcelona com a millor col·laborador de la Fira de la Nou (a la mitja part de la Trobada d'acordionistes).

Organitza/Col·labora: Comerç, entitats locals, representació del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

GALERIA FOTOGRÀFICA

 

2015: 4rta edició

La quarta edició se celebrava el diumenge 18/10/2012 a partir de les 10.00h. A la Pèrgola. Amb una quarantena de parades.

Programa d'activitats: S'obria la fira amb una marxa nòrdica (donant la volta al parc del Castell de Montesquiu) amb 2 sortides diferents segons el nivell. A les 10.00h, xocolatada. Després, taller infantil d'estampació medieval sobre la roba. A més, exposició de pintura "Colors de la natura" de Francis Gutiérrez. A les 17.00h 3a Trobada d'acordionistes a la mateixa plaça.

Es va portar a terme el sorteig d'una visita al Castell de Montesquiu i un dinar per a dues persones a la Casanova, entre tots els visitants de la fira que compressin algun producte.

Expositors: Parades de nous i productes elaborats amb nous, formatge, cervesa, vi, embotits, pa, brioxeria, garrapinyades, bombons, vinagre, olives farcides, creps, ratafia i manualitats.

 

2014: 3era edició

La tercera edició de la Fira de la Nou es va celebrar el diumenge 19/10/2012 a partir de les 9.00h augmentant el nombre de parades participants respecte les edicions anteriors. Comptava així amb una quarantena de parades d'elaboracions fetes a base de nous i també d'altres productes de la terra. El certamen es va instal·lar un cop més a la Pèrgola.

Programa d'activitats: Inauguració a les 9.00h; marxa nòrdica de Montesquiu a Sant Moí. Després obertura de l'exposició de pintura "Cases de Montesquiu" de Josep Ezcurra. A les 11.00h, actuació del Mag Àlex (infantil), tallers, i una conferència sobre nutrició (doctora Gemma Navarro). A la tarda, Trobada d'acordionistes.

2013: 2a edició

La segona edició de la Fira de la Nou es va celebrar el diumenge 20/10/2012 a partir de les 9.00h. El certamen es va tornar a instal·lar a la Pèrgola. Amb aquesta segona edició la Fira de la nou es consolidava.

Va tenir una bona afluència de visitants. Segueix essent l’única fira de la comarca dedicada exclusivament a la nou.

La fira va comptar amb una trentena de parades de productes artesans relacionats amb la nou, a part d’altres productes artesanals. Per exemple: ratafia, embotits, vi, bijuteria, codony, mostassa, formatge, pa, brioixeria, samarretes, nous caramel·litzades, creps...

Programa d'activitats: Inauguració; Xocolatada amb nous i coca; Taller infantil de titelles articulats; Trobada d'acordionistes; Exposició de pintura; Cloenda de la fira.

La fira va comptar amb activitats paral·leles per als visitants com una trobada d’acordionistes i una xerrada sobre nutrició, a càrrec de la doctora Gemma Navarro, de l’Hospital de Sant Pau.

 

2012: 1era edició

La primera edició de la Fira de la Nou es va celebrar el diumenge 21/10/2012 a partir de les 9.00h, amb unes pèssimes previsions meteorològiques que al final no es van complir. La fira va tenir lloc a La Pèrgola i va incorporar una trentena de parades.

Promotors: Ajuntament de Montesquiu, Associació de Comerciants (14 botigues) i l'Associació de Joves.

Ràdio Montesquiu va retransmetre en directe des de la fira (107.9 FM).

El per què de la fira: A la zona hi ha moltes nogueres. Al mes de juny es fa la recollida de les nous verdes (ratafia). A la tardor, tenim les nous (fruits secs). No hi havia cap altra Fira de la Nou a Catalunya.

Programa de la fira: Xocolatada de l'Associació de de Comerciants amb nous i coca; Projecció audiovisual sobre les nous; Tallers infantils; Concurs de cuina (10 participants); Lectura dramatitzada del conte El Trencanous i el rei dels ratolins; Mostra del comerç local; Mostra d'artesania local. A més, Mercat de 2a mà d'electrònica i telecomunicacions...

I al restaurant La Ferreria Vella: Menú de la Fira de la Nou: Montadito de la fira, Primers, Segons, Postres i Beguda: 15 euros.

Podeu veure el vídeo d'El 9 Tv sobre la fira al següent enllaç:

http://el9tv.xiptv.cat/noticies/capitol/fira-de-la-nou-a-montesquiu